Fiskepai med potetlokk
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Varm opp melken til kokepunktet. Legg i fisk i biter og la trekke til fisken er kokt uten å koke i stykker. La fisken renne godt av seg og legg den i en smurt ildfast form sammen med egg i båter og ev røkelaks i strimler hvis det brukes fersk fisk. Smelt smør, rør inn sennep og hvetemel og spe med melken fisken ble kokt i. Kok opp under omrøring til en glatt saus. Smak til med pepper ev salt. Brukes røkt fisk vil sausen sannsynligvis være salt nok. Hell sausen over fisken i formen. Kok potetene i usaltet vann, hell av kokevannet. Mos potetene og rør inn smør. Smak til med salt og pepper. Fordel potetene over fisken i formen. Pensle med smeltet smør og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 200 ºC i ca 20 min til overflaten er gyllen. Server med revet gulrot.