Flamberte pannekaker

Flamberte pannekaker

Det er godt - og mektig!

Oppskrift av: Ole Martin Alfsen
20 minutter
Dessert

Ingredienser

Slik gjør du det:

Pannekaker - crepes
Bland mel og sukker, rør inn eggene og litt salt. Med en tynn stråle heller du i melken mens du rører, deretter blander du i juicen og eventuelt litt likør. Til sist pisker du inn det smeltede smøret. La røren hvile 2 timer på et kjølig sted. Den blir tykkere mens den hviler og bør ofte tynnes ut med litt mer vann eller melk.
Stekes i crepepanne (eller vanlig stekepanne) som tørkes med papir mellom hver steking. Sett pannekakene til side.
Sitrussmør
Bland sammen ingrediensene til sitrussmøret.
Flamberingen og servering
Ha 2 spiseskjeer sukker og to spiseskjeer smør i en stekepanne.
Smør sitrussmørtet på pannekakene og brett dem sammen (først til en halvmåne, så til en en kvart).
Når sukker og smør har smeltet i stekepanna, ha i sitronsaft, litt Grand Marnier og mandarinsaft- og skall.
Legg pannekakene i stekepanna. La dem steke litt før du vender dem.
Ha i resten av Grand Marnieren og tenn på (ta stekeplaten bort fra viften så ikke du tenner på fettet!).
Ha i noen appelsinfileter og server med iskrem.

Kanskje disse også frister?