Friske bringebær med Martini Asti granite og sabayonne
Her er en sommerfrisk dessert med deilige bringebær.
Oppskrift av: Jostein Medhus
15 minutter
BakverkIngredienser
Martini Asti granite
0.5 fl
musserende vin75 g
sukker0.5 dl
vann0.5 stk
sitron, saften av denSabayonne
4 stk
eggeplomme3 ss
sukker5 ss
musserende vin0.5 ts
sitronsaftBringebær
1 kurv
bringebærSlik gjør du det:
Kok opp vann og sukker, og avkjøl. Bland i Martini Asti og smak til med sitronjuice. Fryses over natten, når den er frossen skrapes den med en gaffel til snø Dette kan gjøres på forhånd og kan oppbevares i en tett boks i fryseren. Sabayonne Bland alt sammen i et glass eller en stål bolle. Sett bollen over en kjele med nesten kokende vann og pisk til blandingen blir til en tykk krem. Bringebær Fordel bringebær på tallerkenen og dryss hasselnøtter over. Legg så på sabayonne saus og granite. Servers umiddelbart og nytes med et glass Martini Asti.