Fruktkake
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
KakeIngredienser
Frukt til marinering
2 dl
aprikoser, tørkede4 dl
valnøtter4 dl
rosiner4 dl
korinterDeig
350 g
smør, mykt350 g
sukker, brunt6 stk
egg2 stk
vaniljestang450 g
hvetemel2 ts
bakepulver1 ts
kanel, malt1 ts
nellik, malt1 ts
muskat, maltSlik gjør du det:
2 former på ca 1 ½ l Frukten bør stå og trekke / marinere natten over. Skjær aprikoser i små terninger og grovhakk valnøtter. Legg tørket frukt og nøtter i en arbeidsbolle og tilsett konjakk og la trekke natten over. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Skrap frøene fra vaniljestang og tilsett. Bland sammen hvetemel og tørre krydder og vend den marinerte frukten inn i melblandingen. Rør mel og fruktblandingen inn i deigen. Smør formene godt, dekk ev bunnen med bakepapir. Hell røren i formene og stek på nederste rille i varm stekeovn 150 ºC i ca 1 1/2 time. Legg bakepapir over formene etter halve steketiden for å bevare den lyse fine fargen. Avkjøl kaken i formene, dynk ev mer konjakk eller eplejuice. Ta de avkjølte kakene ut av formene, pakk godt i plast og oppbevar kaldt. Kaken holder seg godt i kjøleskapet i 2-4 uker, men smaker også godt fersk!