Fullkornspitabrød
De er grove og varme...
Christopher Sjuve
60 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
Dette trenger du til 8 pitabrød: Ha lunkent vann i en bakebolle og ha i gjæren. Rør til den er oppløst.
Ha i salt og mel og elt til en smidig deig. Del deigen i 8 biter og rull hver bit
til en kule. La dem heve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
Ha litt mel på bakebordet og kjevl ut hver kule til en sirkel på ca 20 cm i diameter uten å
elte dem først. Legg dem på to stekebrett/rister dekket med bakepapir, legg kjøkkenhåndkle over og la dem heve i 30 minutter.
Varm opp ovnen til 250 grader
og stek pitabrødene midt i ovnen i 6-8 minutter. De skal blåse seg opp og bli hule inni. Pass på så de ikke blir svidd.
Legg de ferdige pitabrødene inni et kjøkkenhåndkle slik at de faller sammen og blir myke og gode.