Fylt omelett med kylling og gulrot

Fylt omelett med kylling og gulrot

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
15 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Fjern skinnet på kyllingen og del den i mindre biter. Renskjær paprikaen og skrell gulroten og del dem i fyrstikktynne strimler. Vask salaten. Legg til side.
Her lager jeg 4 porsjonsomeletter og bruker en liten stekepanne på 18–20 cm i diameter med teflonbelegg. Du kan også lage én stor omelett.
Smelt ¼ av olivenoljen og smøret i stekepanna, som du har på litt over medium varme. Når smøret er smeltet ruller du nok rundt på panna til at smøret fordeler seg jevnt utover. Hell i ¼ av eggene.
La det være i ro i 10 sekunder før du bruker gaffelen til å skyve eggmassen innover mot midten. Samtidig heller du litt på den noen ganger slik at det våte har mulighet til å renne ut på sidene.
Fordel salat, gulrot, paprika og kylling på den ene halvdelen av omeletten og brett den andre halvdelen over. For å brette omeletten, holder du stekepanna på skrå og vipper den ene halvdelen over mot midten.
Her kan du også hjelpe til litt med gaffelen for å få til vippingen skikkelig. La omeletten skli pent og pyntelig ned på en tallerken.
Gjenta med resten.

Kanskje disse også frister?