Fylt varm sjokoladekake
Christopher Sjuve
60 minutter
DessertIngredienser
8 porsjoner
125 g
kokesjokolade, lys50 g
smør40 g
mandler, malte2 stk
eggeplomme2 stk
eggehvite80 g
sukker1 ss
melis til dryssMørk hemmelighet
100 g
sjokolade2 ss
kremfløteKaramell-sjokoladesaus
1 dl
sukker1 dl
vann1 stk
vaniljestang1 stk
nellikspiker1 ss
kakao3 ss
grand marnierSlik gjør du det:
Bruk porsjonsformer à 1,5 dl. I ovn på 180 °C, ca. 15 minutter. Varm opp smøret og tilsett biter av sjokolade og la det smelte sammen. Tilsett rismel og malte mandler, rør godt og tilsett eggeplommene. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend denne i røren til slutt. Mørk hemmelighet: Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad. Tilsett litt kremfløte. Massen skal være fast. Avkjøl. Rull små kuler på størrelse med klinkekuler. Lag ferdig kaken: Smør formene med smør. Fyll litt kakedeig i formen, legg i en "mørk hemmelighet" og etterfyll med kakedeig. Formen skal være ca. 3/4 full. Formene med røre kan stå kjølig til de skal stekes. Stek kakene og ta dem straks ut av formen og anrett dem på tallerken sammen med karamell-sjokoladesaus. Karamell-sjokoladesaus: Del vaniljestangen i to på langs. Ha alle ingrediensene foruten Grand Marnier i en liten kjel og kok massen til en tykk sirup. Smak til med Grand Marnier til slutt.