
Gratinerte pannekaker med reker
Disse pannekakene er fylt med reker i lys saus og gratinert med ost. Serveres med salat og søt chilisaus.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
Røre
4 dl
hvetemel3 dl
kald grønnsaksbuljong4 stk
egg1 ts
salt(reduser mengden om buljongen er salt)Fyll
1.5 ss
hvetemel2 dl
reke- eller fiskekraft0.5 dl
melk ellerfløte2 ss
smør1 stk
eggeplomme1 ss
sitronsaft200 g
rensedereker, grovhakkede1 stk
liten boksbønnespirer1 ss
finhakket friskdillTopping og pynt:
1 dl
ost, revetSlik gjør du det:
(Gir 4 pannekaker, 2-3 porsjoner) Rør hvetemel og kraft til en glatt røre. Tilsett egg og smak til med salt. La røren svelle i ca. 20 minutter. Stek tynne pannekaker. Rør sammen hvetemel og rekekraft. Kok opp i 3 minutter og rør inn smør og eggeplomme vispet med melk/fløte. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Bland inn grovhakkede reker, avrente bønneskudd og finhakket dill. Smak til med noen dråper tabasko. Legg litt fyll på hver pannekake og rull sammen. Legg dem over i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner i ovn ved 225 °C eller under grill til osten smelter. Pynt med noen reker, tynne, kokte asparges og hakket vårløk. Server med salat og søt chilisaus.