Gravet ørret med dillstuet squash
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 kg
ørretfilet0.5 dl
sukker0.5 dl
havsaltDillstuet squash:
600 g
squash3 ss
smør1 ts
salt2.5 ss
hvetemel3 dl
matfløte2 dl
finhakket dillSlik gjør du det:
Skinnet skal være på ørretfileten. Bruk en pinsett eller en liten tang til å fjerne ben, bruk fingertuppene for å kjenne hvor bena sitter. Bland sammen sukker, salt og pepper og del dillen opp i mindre biter. Legg ørretfileten med kjøttsiden opp. Gni kjøttsiden inn med salt og sukkerblandingen. La ørreten stå i romtemperatur i ca 1 time. Snu ørreten slik at den ligger med kjøttsiden ned i fatet. Legg et lett press på fisken f.eks. en liten tynn trefjel. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett kaldt i 1 1/2 - 2 døgn. Vend ørreten en gang i døgnet. Ved oppskjæring skrap bort krydderblandingen og skjær ørreten i tynne skiver. Server med dillstuet squash og en grønn salat. Dillstuet squash: Rens og del squash i terninger og la dem surre i smør i en kasserolle i ca 1 min. Tilsett salt og revet sitronskall. Rør inn hvetemel og tilsett matfløte under omrøring. Kok opp og la trekke 5-6 min. Tilsett dill rett før servering. Tips: Squash kan erstattes av poteter. Kok potetene møre hell av kokevannet og rør potetene inn i sausen.