Grillad de filet de boeuf

Grillad de filet de boeuf

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Pensle en velmørnet oksefilet av et ungt dyr med olivenolje. Svi fileten raskt på begge sider over kraftig varme. Reduser varmen og stek videre i 3-4 minutter. Krydre lett og legg fileten på et varmt fat. Kjøttet kan stekes i stekepannen, på grill, i grillpanne eller i grillovn. Pommes de terre soufflées: Skjær poteter av god kvalitet i ca. 3 mm jevne skiver. Potetene skal kokes i olje, og skal svelle ut til små puter. Potetkvalitet, skivetykkelse og temperatur på oljen er viktig for resultatet. Varm olje i to gryter samtidig, den ene varmere enn den andre. Kok skivene i ca. 2-3 minutter i gryten med lavest temperatur. Flytt potetene over i den andre. Kok videre i ca. 1/2 minutt. La putene få renne av på husholdningspapir. Salt lett og pynt med frisk karse. Beurre marchand de vin: Kok løken opp med vinen. Hell buljongen i. Salt og pepre etter behov. Kok alt inn til det er kun et par spiseskjeer igjen. Bland den innkokte kraften med smør og smak til med sitronsaft. La det avkjøle i kjøleskap. Rull så smøret sammen til en tykk stang og pakk det inn i matpapir (folie). Legg smøret igjen til kjøling. Rull stangen før bruk i friskhakket persille og skjær den i skiver. Brukes som urtesmør.

Kanskje disse også frister?