Gullkake
Sjokoladekake med gull...
Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
80 g
peanøtter, salte25 g
melis2 stk
eggehvite30 g
sukker15 g
sirup1 dl
kremfløte100 g
hvit sjokolade10 g
smør150 g
kokesjokolade, lys75 g
smør0.5 dl
espresso1 stk
gelatinplate2 stk
eggeplomme2 stk
eggehvite30 g
sukkerSlik gjør du det:
Lag først nøttebunn: Grovhakk peanøtter, og bland sammen med melis. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland sammen marengs og nøtter, og ha i en smurt form. Stekes i 25 minutter på 175 grader. Strø noen peanøtter over bunnen, for å få mer "crunch".
Lag karamellganache: Kok sukker og sirup til karamell. Ha i fløte, og la det koke på svak varme til karamellen er smeltet. Hell karamellen over hakket, hvit sjokolade. Smelt sjokoladen, og rør inn smøret. Hell karamellganachen over den avkjølte nøttebunnen.
Sjokolademousse: Ha gelantinen i kaldt vann. Smelt hakket dronningsjokolade sammen med smør. Bland inn eggeplommene i den smeltede sjokoladen. Kryst vannet ut av gelantinen, og smelt den i varm espresso. Rør den inn i sjokoladeblandingen. Pisk eggehviter sammen med sukker til marengs. Bland denne med sjokoladeblandingen Hell mouseen over den karamellen. Avkjøl kaken i kjøleskap i ca. 4 timer, eller over natten. Pynt med sjokoladeflak og salte peanøtter.
KOKK: Rune Gjertsen