Gulrot og peanøttmuffins
Dette er Clotilde Dusouliers oppskrift på supermuffins!
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
BakverkIngredienser
270 g
gulrot, finrevet4 stk
egg160 g
sukker(helst rørsukker)60 g
hvetemel0.5 ts
bakepulver1 klype
salt0.25 ts
KryddermiksSlik gjør du det:
Dette blir 24 minimuffins Forvarm ovnen til 180 grader og smør mini-muffinsformene. Ha gulrøttene i en stor bolle. Ha i eggene og bland dem skikkelig med en gaffel til det blir luftig. Ha i sukker og bland til det blir godt blandet. Ha i peanøttene og bland igjen. I en annen bolle, bland bakepulver, mel salt og krydder. Bland dette i den store bollen - bare til det så vidt har blandet seg (ikke rør om kraftig). (Du må ha i nok mel slik at du får muffinskonsistens. Fransk mel har mel gluten og binder mer væske enn det franske).
Hell røren i en frysepose/brødpose og knyt tett. Klipp av en hjørne slik at du får én cm åpning. Bruk den som en bakepose og klem ut røre i formene. Bak i ovnen i 15-18 minutter til muffinsene er gyllenbrune og en kniv som du stikker inn kommer ut helt ren. Legg muffinsene på en rist og la dem kjøle i 10 minutter. Ta dem ut av formen og la dem bli kalde.