Gulrotkake
Her har du oppskriften for deg som liker å få i deg grønnsaker når du spiser kake!
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
4 stk
egg2.5 dl
sukker3.5 dl
hvetemel3 ts
kanel, malt1 ts
kardemomme, malt1 ts
koriander, malt2 ts
natron1 ts
vaniljesukker1 dl
smør, smeltet4 dl
finrevengulrotGlasur
150 g
kremost naturell150 g
melisPynt
1 stk
gulrotSlik gjør du det:
Egg og sukker piskes til eggedosis. Mel blandes med kanel, kardemomme, koriander, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Ven forsiktig inn revne gulrøtter til slutt. Ha røren i en smurt form. Stekes kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken når den er avkjølt. Pynt med tynne skiver av gulrot. Om du ønsker kan du strø på grovt reven gulrot i stedet for skiver. Skjær til eller riv gulroten om du vil pynte opp kaka.