Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter

Christopher Sjuve
90 minutter
Tilbehør

Ingredienser

4 porsjoner

  • 12 stk

    poteter
  • 0.5 ts

    salt
  • 0.25 ts

    pepper
  • 2 ss

    smør
  • 2 ss

    strøkavring
  • 0.5 ts

    paprikapulver
  • 0.5 dl

    ost, revet
  • Slik gjør du det:

    Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen. Stek dem på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate. Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner. 

    Kanskje disse også frister?