Hellstrøms kalkungarnityr
Oppskrift av: Eyvind Hellstrøm
30 minutter
TilbehørIngredienser
Slik gjør du det:
Vi steker små poteter i klaret smør, og vi lager petits pois (red.anm: små grønne erter) på fransk manér. Vi skreller småløkene og koker dem i saltet vann i 5 minutter i. Vi koker salathodet i saltet vann i 2-3 minutter og avkjøler i isvann, før vi skjærer opp den kokte salaten med kniv. Baconterningene kokes i vann et minutt før vi siler av. Vi varmer petits pois med litt vann og halvparten av smøret, tilsetter bacon, småløk og salat, varmer godt under omrøring et par minutter, og blander inn resten av smøret når vi anretter. Vi tilsetter litt knivkuttet frisk basilikum, salvie, persille eller mynte til slutt. Hellstrøms nyttårskalkun Hellstrøms kalkunfarse Oppskriften er hentet fra "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller" av Eyvind Hellstrøm.