Helstekt kalkunbryst med hvitvinsdampede neper
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
3 porsjoner
500 g
kalkunbrystHvitvinsdampede neper
2 stk
nepe1 dl
hvitvinHvitvinssaus
20 g
smør20 g
hvetemel1 dl
kremfløte1 stk
eggeplomme0.25 stk
sitron, pressetSlik gjør du det:
Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller på et rivjern. Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin. Sett formen inn i stekeovnen og damp nepene i ca. 5 minutter. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter. Visp sammen eggeplomme og fløte og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen. Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.