Hjemmelaget ketchup
Endelig vet vi hvordan vi lager ketchup hjemme.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
TilbehørIngredienser
1 bokser
tomater0.5 stk
gul løk2 fedd
hvitløk3 ss
olje0.5 ts
chilipulver0.5 ts
paprikapulver1 knivsodd
kanel1 knivsodd
allehånde1 ss
tomatpuré2 ss
brunt sukker3 ss
eplecidereddikSlik gjør du det:
Kjør tomatene glatte i en blender. Hakk løken og stek den gyllen i olje. Ha i hvitløk og stek i 30 sekunder til. Ha i krydderne og stek i et minutt under omrøring. Ha i tomatene, tomatpurén, brunt sukker og eddik. La det koke i 50-60 minutter til det blir tykt. Rør stadig (særlig mot slutten for å unngå at det svir seg). Kjør alt med stavmikseren igjen. La den kjøle av før du bruker den. Ha den gjerne i frysepose og kutt hull i hjørnet.