Hjemmelaget ketchup

Hjemmelaget ketchup

Endelig vet vi hvordan vi lager ketchup hjemme.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
Tilbehør

Ingredienser

1 bokser

tomater

0.5 stk

gul løk

2 fedd

hvitløk

3 ss

olje

1 knivsodd

kanel

1 knivsodd

allehånde

Slik gjør du det:

Kjør tomatene glatte i en blender. Hakk løken og stek den gyllen i olje. Ha i hvitløk og stek i 30 sekunder til. Ha i krydderne og stek i et minutt under omrøring. Ha i tomatene, tomatpurén, brunt sukker og eddik. La det koke i 50-60 minutter til det blir tykt. Rør stadig (særlig mot slutten for å unngå at det svir seg). Kjør alt med stavmikseren igjen. La den kjøle av før du bruker den. Ha den gjerne i frysepose og kutt hull i hjørnet.

Kanskje disse også frister?