Hjemmelaget vaniljeis med varm sjokoladesaus

Hjemmelaget vaniljeis med varm sjokoladesaus

Christopher Sjuve
1440 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

100 g

sukker

0.5 dl

vann

Varm sjokoladesaus

3 dl

vann

Slik gjør du det:

Kok opp sukker, vann og vaniljestang (splittet på langs). Skrap gjerne ut vaniljekornene. La blandingen koke i 5 minutter. Pisk eggeplommene og spe med den varme vaniljelaken (ta ut vaniljestangen). Pisk til luftig eggedosis, ca. 10 minutter. Pisk kremfløten stiv og bland kremen lett inn i eggedosisen. Hell isen over i en form og sett den i fryser eller natten over. Brekk sjokoladen i små biter og smelt den i vann under oppvarming. Rør til sausen er jevn. Serveres varm. Hvelv isen på fat ved servering.

Kanskje disse også frister?