Hjemmelaget vaniljeis med varm sjokoladesaus
Christopher Sjuve
1440 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
100 g
sukker0.5 dl
vann1 stk
vaniljestang5 stk
eggeplomme4 dl
kremfløteVarm sjokoladesaus
2 pl
kokesjokolade, lys3 dl
vannSlik gjør du det:
Kok opp sukker, vann og vaniljestang (splittet på langs). Skrap gjerne ut vaniljekornene. La blandingen koke i 5 minutter. Pisk eggeplommene og spe med den varme vaniljelaken (ta ut vaniljestangen). Pisk til luftig eggedosis, ca. 10 minutter. Pisk kremfløten stiv og bland kremen lett inn i eggedosisen. Hell isen over i en form og sett den i fryser eller natten over. Brekk sjokoladen i små biter og smelt den i vann under oppvarming. Rør til sausen er jevn. Serveres varm. Hvelv isen på fat ved servering.