Hollandaise saus
Dette er den klassiske måten å lage hollandaise på. Det finnes andre metoder, men med denne skal du være temmelig trygg på å komme i mål.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
Slik gjør du det:
1. Klare smøret og sett til side. Bruk 100 gram smør pr eggeplomme.
2. Skill eggeplommene fra eggehviten.
3. Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.
4. Kok opp en liten kjele med vann.
5. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.
6. Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.
7. Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.