Ibsens sildesalat fra Vildanden
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
3 dl
rømme/lettrømme6 stk
potet, kokt1 stk
eple6 skiver
rødbeter, syltede1 stk
løk4 ss
rødbetlake3 stk
egg4 skiver
grovt rugbrød1 stk
rødløkSlik gjør du det:
Smak på silden for å smake om den må vannes litt ut før servering. Del silden i terninger. Kok potetene møre og del i terninger. Skjær epler og rødbeter i terninger og finhakk løken. Bland dette, silden og potetene i rømmen og smak til med rødbetelake, salt, pepper og gressløk. Kok eggene i 8-9 min og del dem i fire. Smør ev brødet med litt smør. Legg på en god skje med sildesalat. Som garnityr, noen skiver rødløk og frisk dill eller gressløk.