Indisk eggekarri

Indisk eggekarri

Oppskrift av: Therese Søgård
45 minutter
Gryterett

Slik gjør du det:

1. Hardkok eggene og skrell dem. Skrell også potetene og kutt dem opp i mellomstore terninger. 2. Ha grovhakket løk, hvitløk, ingefør og tomatpuré i en hurtigmikser og tilsett en skvett vann. Mos til det blir en tykk pasta. 3. Varm ojen i en tykkbunnet gryte eller stekepanne over middels varme. Ha de hardkokte eggene over i oljen og stek de unde omrøring på middels varme. Eggene er ferdige når de blir skrukkete og får gyldne flekker. Ta de ut av pannen og legg dem til side. Tilsett potetterningene i den samme oljen og stek dem gyldne. Ta også disse ut og legg dem til side. 4. Ha karripastaen i oljen og stek den i ti-tolv minutter, til den skiller seg. Tilsett salt, spisskummen, kajennepepper, vann og potetterningene. Bland godt, dekk til med et lokk og la det koke til potetene blir møre og sausen tykner. Rør av og til, og ta av lokket hvis sausen ikke blir tykkere. 5. Tilsett eggene igjen, rør godt og ta gryten av varmen. Dryss over med garam masala, dekk til med et lokk og la det stå i ti minutter slik at krydderet trekker seg godt inn. Rør godt før servering og dryss over friskhakket koriander som garnityr. Serveres med rykende varm basmati-ris og eventuellt nanbrød. (Kilde: Indisk mat, kultur, karri og kulfi)

Kanskje disse også frister?