Indrefilet innbakt i skinke
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
0.5 ts
salt10 skiver
spekeskinke2 ss
olivenolje8 stk
tomat3 fedd
hvitløk, delt i skiverGrønn saus:
3 ss
kapers1 stk
sitron5 stk
ansjosfilet1 stk
løk2 fedd
hvitløk1 ss
hvitvinseddik1 dl
olivenolje0.5 ts
salt0.25 ts
pepperSlik gjør du det:
Gni fileten inn med salt og pepper. Pakk skinkeskivene rundt fileten og bind hyssing rundt med jevne mellomrom. Legg fileten i form og pensle med oljen. Skjær et kryss i tomatene, putt inn litt hvitløk og dryss hakket koriander over. Sett tomatene i formen sammen med kjøttet. Sett steketermometer inn i kjøttet og stek fileten på 175° C til termometeret viser ca. 60° C. Da er kjøttet rosa inni. La fileten hvile 15-20 minutter før den skjæres i skiver. Fordel den grønne sausen på serveringsfat og legg filetskivene over. Stekte poteter og grønn salat smaker godt til. Grønn saus: Bland alle ingrediensene til sausen, unntatt olje, salt og pepper i en food processor. Tilsett oljen mens maskinen kjøres på lav hastighet, og la sausen bli jevn og godt blandet. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres.