Ingefæriskrem

Ingefæriskrem

Oppskrift av: Michel Roux
60 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Ha melken i en kjele sammen med to tredjedeler av sukkeret og la det koke opp over middels varme. I mellomtiden visper du eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis i en bolle. Hell den kokende melken oppi eggedosisen mens du visper kontinuerlig, og hell så blandingen tilbake i kjelen. Varm blandingen over svak varme, mens du rører med en tresleiv til sausen fester seg om et belegg på baksiden av sleiven. Når du lar fingeren gli gjennom belegget skal det danne seg et tydelig spor. Hell den varme sausen i en matprosessor, tilsett hakket ingefær og kjør blandingen i 1 minutt. Sil den over i en bolle gjennom en finmasket sil. Sett bollen på is slik at blandingen blir raskt avkjølt, og rør i den fra tid til annen slik at det ikke danner seg snerk. Bland inn kokosmassen og hell blandingen over i en ismaskin og kjør den i 20-30 minutter. Hvis ikke du har ismaskin kan du sette den i fryseren og røre om jevnlig. Den trenger da noen timer før den er skikkelig fryst. Husk at den ikke skal være steinhard.

Kanskje disse også frister?