Salat med varmrøkt laks, frukt og pepperkremet dressing
Den nye salaten inneholder frukt og nøtter.
Oppskrift av: Håvard Egge
15 minutter
SalatIngredienser
2 porsjoner
250 g
varmrøkt pepper laks1 hode
friséesalat0.5 stk
rødløk1 stk
eple2 stk
appelsin20 stk
mandlerPepperkremet dressing:
0.5 dl
honning, mild0.5 dl
hvitvinseddik15 stk
pepperkorn1 dl
fløteSlik gjør du det:
Del opp salaten, vask den og kjør den i en salatslynge.
Skrell eplene og del dem i terninger.
Del opp varmrøkt laks i passe store biter.
Del mandlene i to.
Skjær ut appelsinfileter slik: Kutt av topp og bunn på appelsinene. Skjær bort skallet fra topp til bunn. Skjær ut appelsinfileter ved å skjære langs de hvite "veggene".
Lag pepperkremet dressing slik: Pisk fløten til den blir halvstiv, og pisk i aioli/majones med hvitkløkfedd (lager du majonesen eller aiolien selv så ikke tynn den ut med vann).
Hell eddik og honning i en kasserolle. Grovknus pepperkornene og tilsett. Kok inn til det halve. La avkjøle til lunken. Pisk den forsiktig inn med fløten og majonesen.
Smak til med salt og pepper.
Oppbevar dressingen som blir til overs i en lufttett beholder i kjøleskapet.