Viltgryte med rognebærgelé og geitost
Enten du går på jakt i skogen eller butikken er denne oppskriften perfekt når du skal kose deg med en saftig, varm og fyldig viltgryte.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
2 dl
tørket sopp2 dl
madeira1 ss
sennepspulver3 stk
sjalottløk1 stk
purre2 stk
gulrøtter2 stk
persillerøtter2 stilker
stangselleri2 skiver
bacon2 fedd
hvitløk2 ss
rognebærgelé2 dl
kremfløte150 g
chèvre100 g
brunostSlik gjør du det:
Ha sopp og madeira i en bolle og la det bløte ut i noen minutter. Skjær kjøttet i terninger. I en stekepanne, kjøttet i smør, ha på salt, pepper og sennepspulver, ca 6-7 minutter på middels varme. Skru av pannen. Hakk sjalottløk, purre, gulrøtter, persillerøtter og selleristenger og skjær baconskivene i skiver. Stek løken gyllen i en gryte sammen med bacon. Knus hvitløken og stek i ett minutt til. Ha i soppen og Madeiraen. Ha i alle kjøttet, grønnsakene, buljong, rognebærgelé og kremfløte. La det koke i minimum 30 minutter, men det blir best når den får koke i flere timer. Pass eventuelt på å etterfylle med væske. Del opp chevre og brunost og bland bitene. Legg osten i bunnen av suppeskålene og hell over. Servér.