Fiskeboller i rekesaus

Fiskeboller i rekesaus

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Saus

250 g

reker

4 dl

vann

2 ss

smør

0.5 ts

sukker

0.5 dl

madeira

Tilbehør

4 porsjon

poteter

Slik gjør du det:

Saus: Rens reker, hakk dem og legg dem til siden. Ta vare på noen hele til pynt. Legg skallene i en kjele med vann og småkok dette i 20 min. Sil av kraften. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med reke og fiskebollekraften, og pisk dette til glatt saus. La det småkoke i ca 14-15 min. Tilsett tomatpurè, sukker og fløte. La det småkoke i 5 min. Tilsett madeira, krydder og fiskeboller. Rett før servering tilsettes rekene. Kok poteter og server til retten sammen med ertene.

Kanskje disse også frister?