Lettsaltet kokt lammelår

Lettsaltet kokt lammelår

Christopher Sjuve
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 stk

    lammekjøtt, røkt
  • 2 l

    vann
  • 1 stk

    gulrot
  • 0.5 stk

    purre
  • 50 g

    sellerirot
  • Saus

  • 3 ss

    margarin
  • 4 ss

    hvetemel
  • 1 dl

    madeira
  • Tilbehør

  • 4 porsjon

    poteter
  • tyttebærsyltetøy
  • Slik gjør du det:

    Kok opp vannet og legg i lammelåret. Tilsett grovt oppskårne grønnsaker og la det trekke i ca 1 1/2 time. Brun margarin og mel til mellombrunt. Spe med kraft til en tynn saus. La sausen koke i ca 15 minutter. Smak til med madeira. La sausen koke 5-10 minutter til. Smak til. Skjær lammelåret i skiver og server.

    Kanskje disse også frister?