Sjokoladecupcakes med jordbærkrem
Friskheten fra jordbærkremen danner en fin kontrast mot den søte sjokoladen.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Sjokoladecupcakes
300 g
sukker4 stk
Egg, romtemperert225 g
hvetemel85 g
kakao0.75 ts
natron0.5 ts
salt240 ml
kaffe, varm1.5 ts
vaniljesukkerJordbærkrem
5 dl
Kremfløte, kald225 g
mascarpone, kald1 dl
melis1 ts
vaniljesukker40 g
sukker40 ml
vann0.5 ts
Vaniljeekstrakt200 g
jordbær0.5 stk
sitron, saft og revet skallKakestrø
Slik gjør du det:
Sjokoladecupcakes
I en mikserbolle pisk sammen smør og sukker til det blir luftig og hvitt (bruk ballongvisp). Dette tar cirka 5-7 minutter. Miks inn eggene ett av gangen. Ved siste egg, tilsett vanilje.
I en annen bolle, bland sammen alt det tørre og mål opp kremfløte og varm kaffe. Ha det tørre og kremfløte/kaffe vekselvis i til alt er blandet sammen. Ikke pisk lenge, bare til alt er såvidt mikset sammen. Ha lav hastighet på mikseren.
Ha røren i cupcake-former, det blir cirka 16 cupcakes. Bruk gjerne en iskremskje for å få jevn størrelse på cupcakene.
Stek cupcakene i midten av ovnen på 180 C° i ca 25 minutter. Stikk en pinne i midten av cupcakes. Om den er helt tørr så er kaken ferdig.
Avkjøles på en rist.
Jordbærkrem
Lag først en jordbærpuré. Ha sukker, vann og vaniljeekstrakt i en liten kjele og varm opp slik at sirupen blir lunken og flytende. Ha jordbær, sukkersirupen og sitronsaft og -skall i en blender og kjør det til det blir jevnt og fint.
I en stor bolle, pisk kald kremfløte, kald mascarpone, melis, og vanilje sammen til en luftig/fast krem. Tilsett kald jordbærpuré og vend det om med en slikkepott.
Kremen er nå klar til bruk!
Fyll en sprøytepose med en stor tipp av ditt valg, og lag en swirl fra ytterkanten og inn mot midten.
Pynt med kakestrø på toppen!