
© Foto: TS Photography
Oppskrifter med Kiwi
Kiwi kommer opprinnelig fra Kina. Navnet kiwi kommer fra fuglen med samme navn som er et nasjonalsymbol på New Zealand. Kiwi er botanisk sett et bær og smaken som er frisk og syrlig, kan minne mye om stikkelsbær. Det har etter hvert blitt flere varianter på markedet og vi har i dag kiwi med både grønt og gult fruktkjøtt. Kiwi kan brukes i fruktsalat, til ost og til stekte kjøttretter. Kiwi brukes også til pynt av kaker. Grønn kiwi må ikke brukes i gele da dette vil medføre at geleen ikke stivner. Kiwi inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsin.
Vit hva du spiser
Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.
+ Se alt næringinnholdNæringsinnhold pr. 100g
59.0 kcal 249.0 kJ
Fett 0.6 g (4 %)
Herav 0.1 g mettede fettsyrer
Karbohydrat 11.2 g (86 %)
Herav sukkerarter 11.0 g (mono og disakkarider)
Protein 1.2 g (9 %)