Ostekake
Trikset er å steke på lav temperatur.
Oppskrift av: Håvard Egge
120 minutter
KakeIngredienser
150 g
kjeks, digestive55 g
smør, usaltet0.5 ts
kanel300 g
smøreost250 g
mascarpone175 g
rømme175 g
sukker1 stk
vaniljestang1 stk
sitron, saften av den4 stk
eggSlik gjør du det:
Kle en kakeform med bakepapir
Smelt smør, og avkjøl.
Knus kjeks i kjøkkenmaskin. Bland i kanel. Tilsett smeltet smør og rør godt.
Fordel bunnen i et jevnt lag i en liten kakeform.
Sett kakeformen kaldt inntil fyllet er klart.
Lag fyllet
Skrap frøene ut av vaniljestanga.
Bland alt utenom egg godt sammen med en slikkepott.
Knekk eggene i en egen bolle. Pisk sammen med en gaffel.
Bland eggene inn i osteblandingen med en slikkepott.
Sil det hele over kjeksbunnen i formen. Gi den et par forsiktige kakk slik at røren legger seg jevnt.
Stek på 100 grader midt i ovnen til ostekaka er ferdig i omkring 1 time og 30 minutter.
Avkjøl og sett kaldt over natta.