Is med ingefær
Is med ingefær gir en helt ny smak på noe vi kjenner fra før.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
DessertIngredienser
1 stk
ingefær100 g
sukkerIskremen
1 stk
vaniljestang3 stk
eggeplomme150 g
sukker2 dl
melk2 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Kok den i vann i 30 minutter.
Sil av. Vei opp ingefæren. Ha like mye ingefær som sukker i en stekepanne. Ha i tre spiseskjeer med vann og la det koke på svak varme til det nesten er tørt.
Vend bitene i litt sukker så bitene dekkes.
Iskremen
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Pisk inn fløten.
Pisk inn vaniljemelken og bland godt.
Bland inn ingefæren.
Sett i fryseren (eller bruk iskmaskin). Om du bruker fryser er det viktig å røre rundt med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.