Jordbærgele

Jordbærgele

Gele for hele familien. Bruk gjerne godt modne jordbær. Limesaften kan droppes av hensyn til barn som kan synes den gjør geleen litt sur.

Oppskrift av: Håvard Egge
60 minutter
Dessert

Ingredienser

6 porsjoner

  • 2 kurv

    jordbær
  • 100 g

    sukker
  • 1.5 dl

    vann
  • 0.5 stk

    lime, saften
  • 5 bl

    gelatin
  • Vaniljekrem:

  • 2 dl

    fløte
  • 2 ss

    melis
  • 1 stang

    vaniljestang
  • Slik gjør du det:

    Rens jordbærene og del dem i to.
    Varm opp vann og sukker under omrøring til sukkeret løser seg opp. Kok opp laken.
    Skru ned varmen til et minimum og legg i jordbærene. La dette trekke under lokk i 1 time. Legg gelatinbladene i bløt i fem minutter. Sil blandingen gjennom en finmasket sil til en bolle. Press med baksiden av en skje for å få så mye væske som mulig med. Tilsett limesaften og rør rundt.Klem ut vannet av gelatinbladene og rør de inn i blandingen (som bør være ca 5-6 dl til 5 blad gelatin) til de har løst seg opp. La blandingen avkjøles litt før du heller over i porsjonsglass.
    Sett glassene kaldt til væsken stivner - beregn 8 timer for å være sikker.Server med vaniljekrem eller vaniljesaus.Vaniljekremen lager du ved å piske fløte, melis og frøene fra en vaniljestang til du har ønsket konsistens (ikke for stiv).

    Kanskje disse også frister?