Jordbærgele

Jordbærgele

Gele for hele familien. Bruk gjerne godt modne jordbær. Limesaften kan droppes av hensyn til barn som kan synes den gjør geleen litt sur.

Oppskrift av: Håvard Egge
60 minutter
Dessert

Ingredienser

6 porsjoner

2 kurv

jordbær

100 g

sukker

1.5 dl

vann

0.5 stk

lime, saften

5 bl

gelatin

Vaniljekrem:

2 dl

fløte

2 ss

melis

1 stang

vaniljestang

Slik gjør du det:

Rens jordbærene og del dem i to.
Varm opp vann og sukker under omrøring til sukkeret løser seg opp. Kok opp laken.
Skru ned varmen til et minimum og legg i jordbærene. La dette trekke under lokk i 1 time. Legg gelatinbladene i bløt i fem minutter. Sil blandingen gjennom en finmasket sil til en bolle. Press med baksiden av en skje for å få så mye væske som mulig med. Tilsett limesaften og rør rundt.Klem ut vannet av gelatinbladene og rør de inn i blandingen (som bør være ca 5-6 dl til 5 blad gelatin) til de har løst seg opp. La blandingen avkjøles litt før du heller over i porsjonsglass.
Sett glassene kaldt til væsken stivner - beregn 8 timer for å være sikker.Server med vaniljekrem eller vaniljesaus.Vaniljekremen lager du ved å piske fløte, melis og frøene fra en vaniljestang til du har ønsket konsistens (ikke for stiv).

Kanskje disse også frister?