Hopp til hovedinnhold
Jordbærgele

Jordbærgele

Gele for hele familien. Bruk gjerne godt modne jordbær. Limesaften kan droppes av hensyn til barn som kan synes den gjør geleen litt sur.

Oppskrift av: Håvard Egge
60 minutter
Dessert

Ingredienser

6 porsjoner

2 kurv

jordbær

100 g

sukker

1.5 dl

vann

0.5 stk

lime, saften

5 bl

gelatin

Vaniljekrem:

2 dl

fløte

2 ss

melis

1 stang

vaniljestang

Slik gjør du det:

Rens jordbærene og del dem i to.
Varm opp vann og sukker under omrøring til sukkeret løser seg opp. Kok opp laken.
Skru ned varmen til et minimum og legg i jordbærene. La dette trekke under lokk i 1 time. Legg gelatinbladene i bløt i fem minutter. Sil blandingen gjennom en finmasket sil til en bolle. Press med baksiden av en skje for å få så mye væske som mulig med. Tilsett limesaften og rør rundt.Klem ut vannet av gelatinbladene og rør de inn i blandingen (som bør være ca 5-6 dl til 5 blad gelatin) til de har løst seg opp. La blandingen avkjøles litt før du heller over i porsjonsglass.
Sett glassene kaldt til væsken stivner - beregn 8 timer for å være sikker.Server med vaniljekrem eller vaniljesaus.Vaniljekremen lager du ved å piske fløte, melis og frøene fra en vaniljestang til du har ønsket konsistens (ikke for stiv).

Kanskje disse også frister?