Jordbærgele
Gele for hele familien. Bruk gjerne godt modne jordbær. Limesaften kan droppes av hensyn til barn som kan synes den gjør geleen litt sur.
Oppskrift av: Håvard Egge
60 minutter
DessertIngredienser
6 porsjoner
2 kurv
jordbær100 g
sukker1.5 dl
vann0.5 stk
lime, saften5 bl
gelatinVaniljekrem:
2 dl
fløte2 ss
melis1 stang
vaniljestangSlik gjør du det:
Rens jordbærene og del dem i to.
Varm opp vann og sukker under omrøring til sukkeret løser seg opp. Kok opp laken.
Skru ned varmen til et minimum og legg i jordbærene. La dette trekke under lokk i 1 time. Legg gelatinbladene i bløt i fem minutter. Sil blandingen gjennom en finmasket sil til en bolle. Press med baksiden av en skje for å få så mye væske som mulig med. Tilsett limesaften og rør rundt.Klem ut vannet av gelatinbladene og rør de inn i blandingen (som bør være ca 5-6 dl til 5 blad gelatin) til de har løst seg opp. La blandingen avkjøles litt før du heller over i porsjonsglass.
Sett glassene kaldt til væsken stivner - beregn 8 timer for å være sikker.Server med vaniljekrem eller vaniljesaus.Vaniljekremen lager du ved å piske fløte, melis og frøene fra en vaniljestang til du har ønsket konsistens (ikke for stiv).