Kake med krydrede jordbær og krem

Kake med krydrede jordbær og krem

Har du lyst på noe godt? Da er denne kjempegode kaken noe for deg! Den søte smaken av jordbær og krem, blandet sammen med en smakfull og fyldig kakebunn - perfekt. Prøv den selv!

Oppskrift av: Rachel Khoo
90 minutter
Kake

Ingredienser

Kakebunnen

3 stk

egg

125 g

sukker

300 g

mel

150 ml

yoghurt

1 klype

salt

Krem

750 ml

kremfløte

100 g

sukker

Krydrede jordbær

150 g

sukker

150 ml

vann

1 klype

salt

Slik gjør du det:

Krydrede jordbær

1. Fjern hamsen av jordbærene, og del dem i to.
2. Tilsett vann, sukker og svart pepper i en kasserolle, og la det koke.
3. Rør helt til sukkeret har oppløst seg. Ta kasserollen av platen og tilsett jordbærene. Avkjøl i kjøleskapet.

Kakebunn

1. Sett ovnen på 160 grader, og smelt smøret.
2. Pisk eggene med sukker til en tykk, hvit og dunbløt konsistens.
3. Tilsett det smeltede smøret og yoghurt.
4. Bland sammen de tørre ingrediensene før du tilsetter resten av ingrediensene i en annen bolle. Ikke overbland det, ellers kan du ende opp med en tung kake.
5. Stek i 45 minutter, eller helt til stekespydd kommer ut rent. Hvis kaken brunes for fort, dekk den med aluminiumsfolie. Fjern fra formen, og legg på en kakerist.
6.La den avkjøles i 30 minutter før du skjærer den i tre. Hvis du har en tallerken med en (lip), plasser hele kaken opp ned på tallerkenen. Bruk kanten for å veilede brødkniven på tvers i en rett linje. Fjern toppen øverst (du kan kaste dette). Gjenta samme framgansmåte for å ende opp med tre lag av kaken.
7. Kjør kniven langs vaniljestangen, skjær gjennom midten og grav ut frøene med baksiden av kniven. Tilsett i kremen.
8. Pisk kremen med sukkeret og vanilje, helt til du får en fast konsistens.

Montering

9. Montering av kaken. Start med den øverste delen av de tre kakelagene, og legg den på bunnen (sånn at det nederste kakelaget plasseres på toppen til slutt, slik at den får en glatt og fin overflate)
10.Pensle overflaten av kakelaget med (sugar syrup) sukkersyrup.
11.Spre en fjerdedel av kremen på overflaten av kakelaget. Legg på en tredjedel av de syltede jordbærene på toppen.
12. Gjenta på de to siste kakelagene.
13. Pynt kaken på toppen med færske jordbær.
14. Spre resten av kremen på sidene av kaken.
15. Server innen 2 dager.
Tips:Hvis du ikke ønsker å bruke en sprøyte for å ha på kremen på sidene, kan du bruke en palettkniv eller en stor kniv i stedet. Dypp kniven i varmt vann for å få en jevnere overflate.

Kanskje disse også frister?