Kalkunbiff med byggryn og granateplesaus
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
2 stk
kalkunbiff (filet)2 ss
smør til stekingSaus:
0.5 stk
finhakket rødløk1 fedd
finhakkethvitløk2 ss
sukker1 dl
soyasaus0.5 stk
sitron, saften av den1 stk
granateple, kjerner av4 ss
hakket bladpersille3 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Kok byggrynene i vann 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter. Lag saus av stekefettet fra biffene. Tilsett rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt. Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene. Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering. Server kalkunbiffen med salat, saus og byggryn. Pynt med resten av granateplekjernene. Oppskriften er hentet fra kylling.no (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)