Kalvefilet med urter
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Kalvefilet med urter:
800 g
kalv, ytrefilet2 skiver
loffuten skorpe1 stk
liten bunt kruspersille1 fedd
hvitløk1 dl
finrevetcheddar0.5 stk
sitron, revet skallTomat og basilikumsaus:
2 stk
vårløk1 fedd
hvitløk3 ss
olivenolje1 dl
hakketbasilikumPotet og selleripure:
500 g
mandelpoteter200 g
sellerirot2 ss
smør4 dl
fløteSlik gjør du det:
Kalvefilet med urter: Renskjær fileten. Smelt smør i en stekepanne og brun fileten rundt på alle kanter. Filetene skal ikke gjennomstekes. Dryss på salt og pepper. Finhakk brød, persille, hvitløk i en foodprocessor. Bland inn revet ost og sitron. Smør den stekte fileten inn med sennep og rull i krydderblandingen. Legg i et ildfast fat. Dette kan gjøres et par timer før servering. Ca 30 min før servering: stek fileten i varm stekeovn 225 ºC i 10 -15 min. La fileten hvile i 10-15 min før oppskjæring. Server med potet- og selleripuré, pasta eller kokte poteter, grønnsaker, tomat- og basilkumsaus. Tomat- og basilikumsaus: Finhakk tomatene, vårløk og hvitløk og surr i olivenolje i ca 10 min. Smak til med salt, pepper eventuelt litt sukker. Tilsett finhakket basilikum rett før servering. Potet- og selleripure: Kok mandelpoteter og sellerirot møre i lettsalet vann. Hell av kokevannet og damp. Tilsett smør og fløte, og mos til en luftig pure. Smak til med salt og pepper.