Karamelliserte pærer

Karamelliserte pærer

Hverdagsdessert, som også smaker nydelig i helgen.

Oppskrift av: Håvard Egge
20 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Start med å gjøre klart sitronskallet: Skjær av en bit eller to av det gule på en økologisk sitron. Fjern det du måtte få med av det hvite i skallet. Skjær så skallet i korte, tynne strimler.
Skrell pærene, del dem fire og skjær bort kjerner.
Hell sukkeret i en bolle eller dyp skål.
Vend pærene i sukkeret.
Varm oljen i en panne over relativt høy varme.
Tilsett pærene, og stek slik at frukten karamelliseres lett - det oppnår du ved å la pærene ligge en del i ro under steking, men beveg litt på panna innimellom for å unngå at det svir seg.
Når pærene har stekt seg ganske møre og sukkeret har begynt å karamellisere tilsett sitronsaften, deretter sitronskallet, og det hele kokes inn til omtrent halvparten mens du beveger/rister på panna.
Til slutt tilsettes smøret. Fortsett å bevege/riste på panna til smøret får smeltet og blandet seg med sukker og sitron til en spektakulær saus.
Server med vaniljeis og dryss med grovt hakkede hasselnøtter.

Kanskje disse også frister?