Karamelliserte pærer
Hverdagsdessert, som også smaker nydelig i helgen.
Oppskrift av: Håvard Egge
20 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Start med å gjøre klart sitronskallet: Skjær av en bit eller to av det gule på en økologisk sitron. Fjern det du måtte få med av det hvite i skallet. Skjær så skallet i korte, tynne strimler.
Skrell pærene, del dem fire og skjær bort kjerner.
Hell sukkeret i en bolle eller dyp skål.
Vend pærene i sukkeret.
Varm oljen i en panne over relativt høy varme.
Tilsett pærene, og stek slik at frukten karamelliseres lett - det oppnår du ved å la pærene ligge en del i ro under steking, men beveg litt på panna innimellom for å unngå at det svir seg.
Når pærene har stekt seg ganske møre og sukkeret har begynt å karamellisere tilsett sitronsaften, deretter sitronskallet, og det hele kokes inn til omtrent halvparten mens du beveger/rister på panna.
Til slutt tilsettes smøret. Fortsett å bevege/riste på panna til smøret får smeltet og blandet seg med sukker og sitron til en spektakulær saus.
Server med vaniljeis og dryss med grovt hakkede hasselnøtter.