Kjøttboller med tomatsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Kjøttboller:
400 g
kjøttdeig/karbonadedeig1 ts
salt1 fedd
hvitløk0.25 stk
finhakket løk1 dl
kaldtvannTomatsaus:
1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 ss
olivenolje2 bokser
tomatboks0.5 ts
salt0.5 ts
sukker0.25 ts
pepperSlik gjør du det:
Kjøttboller: Bland alt godt sammen. Form til små kjøttboller med hjelp av en teskje. Stek i olje på middels varm panne. Træ kjøttboller, pølsebiter og grønnsaker vekselvis på grillspidd/blomsterpinner. Tomatsaus: Rens og finhakk løk og hvitløk og stek i olje til løken blir blank. Tilsett tomater og salt. Kok opp og tilsett krydder, senk temperaturen og la sausen småkoke uten lokk i 20-25 min, til den har fått en fyldig konsistens. Rør om av og til. Smak til med salt, pepper og sukker ogeventuelt mer sukker.