Kjøttdeig i form
Kjøttdeig er veldig anvendelig. Her har du en klassisk rett med kjøttdeig i tomatsaus som får seg en overraskelse i ovnen.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
gul løk500 g
kjøttdeig2 stk
tomatboks1 ss
sukker1 ss
hvitvinseddik1 ss
oregano, tørketPotetmos
750 g
poteter250 g
smør2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Hakk løken og stek den gyllen i olje og smør. Ha i kjøttdeigen og stek den i ca 5 minutter under stadig omrøring. Ha i tomat. Pass på at det løser seg skikkelig opp. Smak til med sukker, eddik, oregano, kyllingbuljong, salt og pepper. La det koke i ca 30 minutter. Legg i form. Kok potetene møre. Mos dem sammen med smøret. Smak til med salt og pepper. Dersom du vil kan du ha potetmosen i en sprøytepose. Lag små rosetter på kjøttdeigen. (Eller bare ha potetmosen på toppen av kjøttdeigen). Strø et tynt lag med sukker på toppen. Stek i ovnen på 250 grader til det såvidt får litt karamellfarge. Servér.