Kjøttdeig i form

Kjøttdeig i form

Kjøttdeig er veldig anvendelig. Her har du en klassisk rett med kjøttdeig i tomatsaus som får seg en overraskelse i ovnen.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Hakk løken og stek den gyllen i olje og smør. Ha i kjøttdeigen og stek den i ca 5 minutter under stadig omrøring. Ha i tomat. Pass på at det løser seg skikkelig opp. Smak til med sukker, eddik, oregano, kyllingbuljong, salt og pepper. La det koke i ca 30 minutter. Legg i form. Kok potetene møre. Mos dem sammen med smøret. Smak til med salt og pepper. Dersom du vil kan du ha potetmosen i en sprøytepose. Lag små rosetter på kjøttdeigen. (Eller bare ha potetmosen på toppen av kjøttdeigen). Strø et tynt lag med sukker på toppen. Stek i ovnen på 250 grader til det såvidt får litt karamellfarge. Servér.

Kanskje disse også frister?