Kjøttdeigpai med tyttebærlokk

Kjøttdeigpai med tyttebærlokk

Christopher Sjuve
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Deig

100 g

margarin

3 ss

vann

Fyll

2 stk

løk

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 stk

egg

2 dl

melk

Slik gjør du det:

Kjør alle ingrediensene til paideigen food-processor. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet mens fyllet gjøres klart. Hakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen. Smak til med salt og pepper. Kjevle deigen ut og kle en paiform, ca. 28 cm i diameter. Prikk bunnen godt og forstek paiskallet ved 175 grader i ca. 10 minutter. Hell kjøttfyllet i paiskallet. Visp sammen egg, melk og ost, og hell det over kjøttet. Stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta paien ut og smør forsiktig tyttebærsyltetøyet over. Stek paien videre i ca. 5 minutter, til eggestanden er stivnet.

Kanskje disse også frister?