Kjøttdeigpai med tyttebærlokk
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Deig
2 dl
hvetemel1 dl
sammalt hvete100 g
margarin3 ss
vannFyll
400 g
kjøttdeig2 stk
løk1 ts
salt1 ts
pepper2 stk
egg2 dl
melk1 dl
muskat, revet1.5 dl
tyttebærsyltetøySlik gjør du det:
Kjør alle ingrediensene til paideigen food-processor. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet mens fyllet gjøres klart. Hakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen. Smak til med salt og pepper. Kjevle deigen ut og kle en paiform, ca. 28 cm i diameter. Prikk bunnen godt og forstek paiskallet ved 175 grader i ca. 10 minutter. Hell kjøttfyllet i paiskallet. Visp sammen egg, melk og ost, og hell det over kjøttet. Stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta paien ut og smør forsiktig tyttebærsyltetøyet over. Stek paien videre i ca. 5 minutter, til eggestanden er stivnet.