Klassisk tomatsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
1 porsjon
Slik gjør du det:
- Til pasta, pizza, gryteretter, suppe eller saus til kylling eller annet kjøtt. Flå ev tomatene, skjær ut stilkfestet. Grovhakk tomatene og løken. Varm oljen i en vid jerngryte, surr løken til den er blank. Tilsett finhakket hvitløk, tomater salt, sukker og pepper. Kok uten lokk i ca 30 min til tomatene er kokt godt sammen. Tilsett ev litt vann, kraft eller vin for at den ikke skal koke tørr. Tilsett friske basilikumblader de siste 10-15 min. Mos sausen med en stavmikser eller i en foodprocessor til en glatt saus. Kok videre til en tykk fyldig saus. Smak til med salt, pepper og ev litt sukker for å fremheve tomatsmaken. Hvis du ikke har mulighet til å mose tomatsausen med en stavmikser eller i en foodprocessor, lønner det seg å flå tomatene før de legges i gryta, hvis ikke vil skinnet krølle seg til seige strimler i sausen. Tips: Fyll sausen på rene glass med tett lokk. Avkjøl og sett i fryseboksen.