Kokte plommer i smaksatt sukkerlake til frysing
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
Saft og syltetøyIngredienser
1 porsjon
Sukkerlake med vaniljesmak:
1 l
vann500 g
sukker1 stk
vaniljestangLake med cognac- og kanelsmak:
1 l
vann500 g
sukker1 stk
kanelstang0.5 stk
sitron, revet skall4 dl
cognacSlik gjør du det:
Kok lake med vaniljesmak eller cognac- og kanelsmak. Hvor mye sukker som brukes er avhengig av hvor søte plommene er. Sukker er viktig for holdbarhet. Legg plommene i den kokende laken og la dem trekke rett under kokepunktet i 3-4 min. Ta opp plommer med en hullsleiv. Avkjøl plommer og lake hver for seg. Skinn og sten kan ev tas av. Plommer uten skinn bør legges i rett i avkjølt lake for ikke å bli brune. Legg plommene i fryseemballasje og fyll på med sukkerlake. Lukk tett igjen. Sett kaldt 1-2 timer før de settes i fryseboks. Tips: Vaniljestang kan erstattes av basilikum, mynte eller nellik og ingefær.