Kokte plommer i smaksatt sukkerlake til frysing

Kokte plommer i smaksatt sukkerlake til frysing

Oppskrift av: Wenche Andersen

Ingredienser

1 porsjon

Sukkerlake med vaniljesmak:

1 l

vann

500 g

sukker

Lake med cognac- og kanelsmak:

1 l

vann

500 g

sukker

4 dl

cognac

Slik gjør du det:

Kok lake med vaniljesmak eller cognac- og kanelsmak. Hvor mye sukker som brukes er avhengig av hvor søte plommene er. Sukker er viktig for holdbarhet. Legg plommene i den kokende laken og la dem trekke rett under kokepunktet i 3-4 min. Ta opp plommer med en hullsleiv. Avkjøl plommer og lake hver for seg. Skinn og sten kan ev tas av. Plommer uten skinn bør legges i rett i avkjølt lake for ikke å bli brune. Legg plommene i fryseemballasje og fyll på med sukkerlake. Lukk tett igjen. Sett kaldt 1-2 timer før de settes i fryseboks. Tips: Vaniljestang kan erstattes av basilikum, mynte eller nellik og ingefær.

Kanskje disse også frister?