Koteletter med pesto
Det er kanskje litt gammeldags å pakke inn stekte koteletter i aluminiumsfolie og ta med på biltur eller en tur ut i skog og mark. Det var sånn som bestemor og bestefar gjorde da de la ut på langtur med bil. Nå marinerte de sannsynligvis ikke kotelettene med pesto før de ble stekt, men ellers er alt som før.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
nakkekotelett4 skiver
godt brød med smørPesto
3 ss
pinjekjerner1 potte
basilikum1.5 dl
olivenolje, extra virgin50 g
parmesanSlik gjør du det:
Godt er det iallfall å gnavle på kotelettene og noen gode skiver brød. Tenner du bål eller har en grill tilgjengelig, kan du varme kotelettene mens de ligger i aluminiumsfolien. Du kan kjøpe ferdig pesto eller lage den selv. Du får mest smak ut av pinjekjernene hvis du rister dem i en tørr panne i noen minutter før du har dem oppi food processoren eller morteren sammen med basilikumbladene. Kjør eller hakk til alt er i småbiter. Spe med olivenoljen i en tynn stråle. Riv parmesanen over, strø over litt salt og nykvernet pepper og kjør knivene rundt til det er godt blandet. Smak for å kjenne om det er passe med salt. Hvis du husker det, kan du smøre inn kotelettene med pestoen kvelden før de skal spises. Så får den gode sausen trekke seg ordentlig inn og marinere kjøttet før du steker det. Hvis ikke blir kotelettene gode også om du pensler på pestoen rett før du steker dem. Stek kotelettene på litt sterk varme i ca. 5 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem avkjøles litt før du fordeler timianen og bretter aluminiumsfolie rundt hver enkelt kotelett.