
Kremet soppsuppe
Slå til med denne fyldige suppen av nyplukket skogsopp.
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
350 g
kantareller eller blanding av forskjellige matsopper4
sjalottløk40 g
smør8 dl
hønsebuljong (utblandet)1 dl
matfløte1 dl
crème fraîche1 ss
maisenna1 stk
eggeplommeSlik gjør du det:
Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter. Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kasserolle og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper. La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 minutter. Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraiche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen. Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.