Kremmerhus med løyrom og sitronkrem
Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
200 g
blomkål1 stk
finhakket rødløk2 ss
sitron confit2 dl
crème fraîche2 ss
finhakket gressløk4 ts
(toppede) løyromSlik gjør du det:
Frityrstek runde vårrullplater, formet som kremmerhus, i olje til de blir sprø. Det beste er å rulle deigen rundt spisse metallkoner som du kan stikke ned i frityrgryten. Kok blomkålet i lettsaltet vann. Mos den og kjøl av. Visp crème fraîche sammen med blomkålpuré i mikser til blandingen blir fast, 4-5 minutter. Tilsett sitronconfit og gressløk. Smak til med salt. Fyll kremmerhusene med sitronkrem, og topp med løyrom. Pynt f.eks. med strå av gressløk eller en liten kvast dill. Oppskrift på sitronconfit