Kryddersild med potet, eple og rødbetsalat, smilende egg servert på grovbrød
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
6 stk
kryddersildfilet3 dl
lettrømme6 stk
potet, kokt1 stk
eple6 skiver
rødbeter, syltede1 stk
litenløk4 ss
rødbetlake2 stk
egg4 skiver
grovt rugbrød1 stk
rødløkSlik gjør du det:
Smak på kryddersilden for å smake om den må vannes litt ut før servering. Kok potetene møre og del i terninger. Skjær epler og rødbeter i terninger og finhakk løken. Bland dette og potetene i rømmen og smak til med rødbetlake, salt, pepper og gressløk. Kok eggene i 8-9 min og del dem i fire. Smør ev brødet med litt smør. Legg på en god skje med potetsalat. Skjær kryddersilden i litt store biter og legg over. Avslutt med rødløk i skiver og frisk dill eller løpstikke (eller kruspersille).