Kveite i wok
Christopher Sjuve
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
6 dl
vanntil saltlake0.5 dl
salttil saltlake1 stk
finhakket chili1 dl
soyasaus2 ss
sesamfrø1 dl
olje4 stk
stangsellerii strimler1 stk
løki strimler150 g
spinat, frisk100 g
friskebønnespirer1 stk
gulroti strimler100 g
rettichi strimler4 ss
bladpersille2 dl
fiskekraftSlik gjør du det:
Legg kveitebitene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem, og tørk dem på kjøkkenpapir. Legg kveitebitene i en marinade av chili, koriander, soyasaus og sesamfrø. La ligge i 2-3 timer. Hell av marinaden. Fisken er nå klar til tilbereding. Sett woken på og la den bli god og varm. Ha i litt olje og tilsett fisken. Dette kan sprute litt fordi det er litt væske på fisken. La steke i 2 minutter. Tilsett løk og stangselleri. Stek i ca. 30 sekunder til og tilsett resten av grønnsakene. Stek raskt i 1-2 minutter. Ha i fiskekraft. Kok opp og jevn eventuelt med litt maisennajevner. Smak til sausen med soyasaus og eventuelt litt salt. Server med kokt jasmine ris, soyasaus og søt chillisaus.