Kveitefilet servert med tian

Kveitefilet servert med tian

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Tian er en fransk grønnsaksrett, ofte laget med blant annet tomater og squash. Grønnsakene varierer noe etter årstid og tilgang. Min tian inneholder også aubergine og flådde paprika. Skjær auberginene i skiver og dryss med litt salt og la ligge med saltet ca 30 min. Skyll av saltet og tørk dem med kjøkkenpapir. (Dette for å trekke ut bitterstoffer fra auberginen) Del resten av grønnsakene i skiver og legg lagvis i en ildfast form, dryss litt finhakket hvitløk, timaian, salt og pepper mellom hvert lag. Hell over olivenolje. Sett formen på nederste rille i varm stekeovn ved 225 ºC i ca 20 min. Legg så over kveitefiletene skåret i porsjonsbiter. Øk temperaturen til 250 ºC og stek videre i 8-10 min. Grillelementet kan brukes det siste minuttet. Server med ris, kokte eller stekte poteter.

Kanskje disse også frister?