Kyllinggrateng med makaroni
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
0.5 stk
kylling, grillet1 ss
smør4 stk
eggeplomme100 g
muskat, revet1 ts
salt0.25 ts
pepper4 stk
eggehviteSlik gjør du det:
Kok og avkjøl makaroni. Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i passe store biter. Bland kjøtt og makaroni. Rør inn smør, eggeplommer og ost. Smak til med krydder og persille. Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i blandingen med en slikkepott. Hell alt forsiktig over i en smurt, ildfast form. Stek gratengen gyllenbrun i ovnen ved 180-200 °C i ca. 40 minutter. Server med råkost eller en grønn salat og tomatsaus. Kokte poteter hører også med. Tips: I stedet for grillet kylling kan man også bruke hermetisk kalkunskinke eller strimlet pålegg av kylling eller kalkun.