Laks- og rekekabaret
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
TilbehørIngredienser
300 g
laksefilet1 ts
salt1 pose
lys aspik-/buljonggelé1 bokser
rensede luksusreker3 stk
egg, hardkoktSlik gjør du det:
Begynn med laksen. Varm stekeovnen til 200 ºC. Legg laksefilet uten skinn og ben i en lite ildfast fat, dryss over litt salt og stek midt i stekeovnen i 15-20 min. Avkjøl og del i mindre biter. Lag aspik etter anvisning på pakken. Hell av laken på rekene, skyll under rennende kaldt vann og tørk godt av. Bruk en rund eller avlang brødform og legg et mønster i bunnen av formen med reker, erter, egg i skiver og dill. Fyll så på med laks og resten av ingrediensene. Hell forsiktig over avkjølt aspik til det dekker og sett kaldt til neste dag. Dypp eventuelt formen/bollen i litt varmt vann når kabareten skal hvelves på serveringsfat. Server med dill- og sitronmajones eller rømmedressing med sennep og majones.