Laksesuppe med safran og blåskjell
Christopher Sjuve
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
300 g
laksefilet250 g
blåskjell med skall2 dl
hvitvin, tørr2 ss
smør/margarin2 ss
hvetemel2 dl
fløte0.5 g
safranSlik gjør du det:
Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene. Kok dem i hvitvin til de åpner seg. Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den. Lag en jevning av hvetemel og smør/margarin og spe med fisk- og blåskjellkraft. Tilsett fløten og la suppen koke ca 20 minutter. Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk. Tilsett safran og smak til med salt og hvit pepper. Skjær laksefiléten i biter og ha den i og la dem trekke noen minutter. Rens blåskjellene og ha dem i, spar noen med skall til pynt ved servering. Server suppen med loff og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).